De drang naar flexibiliteit in jouw baan: iets wat veel voorkomend is. Zeker sinds we tijdens de Covid-19 periode hebben mogen proeven aan de flexibiliteit en het gemak van thuiswerken. Maar waarom is die drang zo groot? Hieronder is het voor je uitgelegd.
Snakken naar flexibiliteit komt vaak door overbelasting
Wanneer je snakt naar meer flexibiliteit op het werk dan heeft dat vaak een onderliggende reden die je kunt vinden in de overbelasting. Natuurlijk is dit niet altijd het geval, maar vaak wil jij die flexibiliteit in het werk omdat je denkt dat dat een oplossing is voor de druk die je nu ervaart. Met thuiswerken en flexibele uren kun je namelijk gemakkelijker de kinderen van school halen of voor ze zorgen als ze ziek zijn. Maar ook de zorg voor jouw paard en het inplannen van de dierenarts bezoeken zijn gemakkelijker wanneer jouw baan je flexibiliteit gunt.
Het klinkt heel logisch dat je dan graag een flexibele baan wilt hebben. Toch is die druk en overbelasting vaak de onderliggende oorzaak dat je zo snakt naar die flexibiliteit. Doordat je agenda vol zit en je veel ballen hoog houdt in het dagelijks leven lijkt alles net even iets zwaarder aan te voelen dan het misschien hoeft te zijn. Jezelf dan flexibeler opstellen is moeilijk en je gaat dingen al snel net wat negatiever bekijken dan nodig is.
Vroeger was alles gemakkelijker
Herken je het dat het vroeger gemakkelijker leek? Natuurlijk heb je misschien niet meer de conditie en energie die je vroeger had, maar toch is het wel een alarmbel die afgaat. Wanneer je het gevoel hebt dat je op een eerder punt in je leven alles gemakkelijker aankon en de drang naar flexibiliteit minder of zelfs niet aanwezig was, betekent dat dat er toch iets mis gaat in jouw dagelijks leven. Tijd om de regie weer in handen te nemen en daar wat mee te gaan doen!
Pak het probleem bij de bron aan
Het snakken naar flexibiliteit en misschien wel meer vrije tijd is iets om serieus te nemen. Onderzoek wat de bron van dit probleem is, zodat je kunt gaan werken aan jouw gezondheid en geluk. Overbelasting is namelijk echt iets om serieus te nemen. Wil jij aan de slag gaan met het herstel van de balans tussen werk en privé zodat jij weer meer kunt gaan genieten en minder de drang voelt naar meer flexibiliteit, dan kun je aan de slag met onderstaande tips.
1. Onderzoek jouw huidige situatie
Jouw huidige situatie, wat je doet, voelt en denkt, kan je veel inzicht geven als het gaat om hindernissen die je nu ervaart in het leven. Wanneer je kritisch kijkt hoe het nu met je gaat en wat je allemaal doet in het dagelijks leven kun je langzaam proberen vast te stellen waar de balansproblemen vandaan komen of waarmee jij jezelf structureel overbelast. Dit kan soms lastig en confronterend zijn en wanneer je daar graag hulp bij wilt hebben is één op één coaching erg geschikt.
2. Stop met jezelf overbelasten
Overbelasting is gewoon nooit goed en het hoort er ook niet ‘gewoon een beetje bij’. Je wilt stelselmatige overbelasting graag voorkomen. Wanneer je dit doet is dat vele malen beter voor jouw gezondheid en geluk. Wil jij meer weten over waarom overbelasting er NIET bijhoort in het leven? Lees dan ook dit artikel welke volledig in het teken staat van overbelasting.
3. Neem jouw huidige werk onder de loep
Doe je wel echt iets wat je leuk vindt om te doen? Gezien jouw werk een groot deel van je leven inneemt is het wel zo fijn dat je ook iets doet waar je wat plezier en voldoening uithaalt. Met tegenzin naar je werk gaan en maandagochtend balend uit bed komen is niet wat je overeind houdt. Wanneer jou baan niet (meer) bij je past kan dat zeker zorgen voor overbelasting en de drang naar meer flexibiliteit en vrije tijd.
4. Neem voldoende rust
Rust is de basis. Het is een onmisbare bouwsteen als het gaat om onstpanning. Zonder voldoende rust kun je daadwerkelijk niet tot echte ontspanning komen en zul je sneller het gevoel hebben te verdrinken in het werk. Zorg dus dat je voldoende rust neemt en hier echt tijd voor vrij maakt in je agenda. Merk je dat je nog vermoeider wordt van rust? Dan is dat een grote alarmbel die afgaat en het betekend dat je juist extra noodzaak hebt aan die rust. Daarover leer je alles in de With The Rider In Mind Academy.
Blijf je snakken naar meer flexibiliteit en vrije tijd?
Dan is het tijd om daar wat mee te gaan doen. Het is namelijk niet goed voor jouw gezondheid als je jezelf overwerkt, opbrandt of continu met tegenzin wat gaat doen. Hoewel het lijkt of jij je daar prima doorheen kunt zetten, gaat het vroeg of laat een keer opbreken. Kies dus voor jouw gezondheid en geluk en zet die stap naar de balans in je leven.
With The Rider In Mind helpt je om de balans tussen werk, privé en jouw passie voor paarden te herstellen. Met fijne één op één coaching sessies kun je orde in de chaos scheppen en leren ontspannen in stressvolle situaties, maar ook in het dagelijks leven. Je wordt geholpen om weer beter in je vel te komen zitten en de balans in het leven terug te vinden waardoor je niet meer continu snakt naar vakantie. Wil je liever meer zelfstandig aan de slag? Dan is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de With The Rider In Mind Academy: een online traject waarin jij leert om jezelf te helpen aan de juiste balans in jouw leven. Dit is een traject van ongeveer 8 maanden en kun je volledig in jouw eigen tempo volgen. Geen stress en geen deadlines, ideaal voor de drukbezet paardeneigenaar!
Welke optie ook bij jou past: kies nu voor jouw eigen gezondheid en geluk en kies voor de hulp die jij nodig hebt.